Μοσχαράκι με μαυροδάφνη
Υλικά
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει ρίχνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό και το μπουκέ γκαρνί και το τουλπάνι και μαγειρεύουμε για μία ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό.
Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα, πετάμε το μπουκέ γκαρνί και το τουλπάνι και περνάμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και μετά από σήτα. Την βάζουμε να πάρει μία βράση και περιχύνουμε με αυτή το κρέας. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή καρότου ή απλό ρύζι.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας