Εκτύπωση

Χυλοπίτες με χαλούμι και δυόσμο

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.75 (4 Ψήφοι)

Χυλοπίτες με χαλούμι και δυόσμο

Εξαιρετικά εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο φαγητό! Αγοράστε τα υλικά και θα βγείτε ασπροπρόσωποι σε ένα έκτακτο γεύμα!

Υλικά

- 250 γρ. χαλούμι
- Χυλοπίτες λεπτές περίπου 300 γρ
- 5 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό όπως ακριβώς τα μακαρόνια. Προσέχουμε το χρόνο βρασμού ανάλογα με το πάχος των ζυμαρικών ώστε να παραμείνουν al dente. Οι λεπτές δε χρειάζονται πάνω από 5 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.

Κόβουμε το χαλούμι σε κύβους και το βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι όπου έχουμε ζεστάνει 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει το τυρί ανακατεύοντας κατά περιόδους. Προσθέτουμε το δυόσμο και συνεχίζουμε στο τηγάνι για ένα λεπτό.

Στο τέλος προσθέτουμε τις χυλοπίτες, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Καλή σας απόλαυση!

*** Τρώγεται πανεύκολα ακόμα και κρύο. Δοκιμάστε το! ***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.