Χυλοπίτες με χαλούμι και δυόσμο
Εξαιρετικά εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο φαγητό! Αγοράστε τα υλικά και θα βγείτε ασπροπρόσωποι σε ένα έκτακτο γεύμα!
Υλικά
Εκτέλεση
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό όπως ακριβώς τα μακαρόνια. Προσέχουμε το χρόνο βρασμού ανάλογα με το πάχος των ζυμαρικών ώστε να παραμείνουν al dente. Οι λεπτές δε χρειάζονται πάνω από 5 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε το χαλούμι σε κύβους και το βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι όπου έχουμε ζεστάνει 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει το τυρί ανακατεύοντας κατά περιόδους. Προσθέτουμε το δυόσμο και συνεχίζουμε στο τηγάνι για ένα λεπτό.
Στο τέλος προσθέτουμε τις χυλοπίτες, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Καλή σας απόλαυση!
*** Τρώγεται πανεύκολα ακόμα και κρύο. Δοκιμάστε το! ***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας