Κέικ με ρούμι και σταφίδες
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τις σταφίδες με το ρούμι να μουλιάσουν για μία ώρα. Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε σε αυτό τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μίγμα αυτό μαζί με το αλεύρι και το βούτυρο και τα αυγά σε μπολ και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα σε ζεστό μέρος για 2 ώρες.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα μισά αμύγδαλα και ζυμώνουμε ξανά για λίγο. Βουτυρώνουμε μία φόρμα και την πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα. Βάζουμε τη ζύμη στη φόρμα και πιέζουμε καλά προς τον πάτο. Σκεπάζουμε τη φόρμα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με την άχνη.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας