Κέικ λεμονιού με γλάσο
Υλικά
- 2 ½ φλ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- ¾ φλ. λεμονάδα (αναψυκτικό με ανθρακικό)
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 225 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γλάσο
- 1 φλ. ζάχαρη άχνη
- 1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Αρχικά, χτυπάμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε τη λεμονάδα, το ξύσμα, το χυμό και το αλάτι και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα, συνεχίζοντας να χτυπάμε. Ρίχνουμε επίσης το αλεύρι, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.
Τέλος, ανακατεύουμε καλά τα υλικά του γλάσου σε ένα μπολ. Μόλις το κέικ κρυώσει, περιχύνουμε την επιφάνειά του.
Καλή επιτυχία!