Μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια
Υλικά
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας σε κρύο νερό και το στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές, τα σιγά σιγά με κενό μεταξύ τους και αν δε χωράνε όλα μαζί το κάνουμε σε δύο δόσεις για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
Αφαιρούμε το κρέας και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Αν μας ενοχλεί η μυρωδιά του σκόρδου αφήνουμε για 1-2 λεπτά και αφαιρούμε τις σκελίδες. Προσθέτουμε τα καρότα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ να διαλυθεί και τη ντομάτα με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε επίσης τον μισό ζωμό ζεστό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας και όσο ζωμό χρειάζεται για να σκεπάζει το κρέας κατά τα ¾. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1,5-2 ώρες ή ώσπου να μαλακώσει τι κρέας και να δέσει η σάλτσα. Ελέγχουμε τα υγρά κατά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε ζωμό ή ζεστό νερό.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε γαρνίροντας με τη σάλτσα και το κρέας. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με κεφαλογραβιέρα, ξερή μυζήθρα ή τριμμένη φέτα.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας