Χορταστική ομελέτα με λαχανικά και φέτα
Υλικά
Εκτέλεση
Αφού ξύσουμε και πλύνουμε τα καρότα, τα βάζουμε να βράσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα κόβουμε σε κομμάτια. Ακολούθως, βράζουμε και τον αρακά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις 2 κ.γ. βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνουμε τα λαχανικά και τα γυρίζουμε μερικές φορές να σοταριστούν ελαφρά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι να κάψει, ενώ στο μεταξύ χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο. Αμέσως μετά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα αφήνουμε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά.
Μόλις πήξουν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και στρώνουμε τα λαχανικά στην επιφάνεια της ομελέτας. Τοποθετούμε το τυρί σε λεπτές φέτες ή χονδροκομμένο σε κομματάκια. Τέλος, διπλώνουμε την ομελέτα και τη σερβίρουμε ζεστή σε πιατέλα.
Καλή σας όρεξη!