Φασολάκια μαυρομάτικα
Υλικά
- 1/2 κιλό μαυρομάτικα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό
- 5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1 μικρή πιπεριά καυτερή
- 1 ποτήρι λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ξεπλένοντας καλά τα φασολάκια και ακολούθως τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε χωρίς να πετάξουμε τον ζωμό και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε πολύ καλά.
Κατόπιν προσθέτουμε τον μαϊντανό, την πράσινη πιπεριά, την ντομάτα και το ζωμό που είχαμε κρατήσει και αλατοπιπερώνουμε.
Τα αφήνουμε περίπου 20-30 λεπτά για να ψηθούν και να δέσει η σάλτσα, ενώ λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα προσθέτουμε και την καυτερή πιπεριά.