Κρέμα καραμελέ φούρνου
Υλικά
- ½ λίτρο γάλα
- 180 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 4 κρόκους αυγών
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- Σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση
Αρχικά, ζεσταίνουμε το γάλα (δεν το αφήνουμε να βράσει) και προσθέτουμε τη βανίλια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά στην άκρη, ενώ στο μεταξύ βουτυρώνουμε τα φορμάκια και μέσα ρίχνουμε λίγο σιρόπι καραμέλας.
Χτυπάμε τώρα σε ένα μπολ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γάλα, συνεχίζοντας συνεχώς να ανακατεύουμε.
Αφού το μοιράζουμε στα φορμάκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο ζεστό νερό και ψήνουμε τις κρέμες σε προθερμασμένο φούρνο για 60 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς. Τέλος, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ξεφορμάρουμε και μπορούμε να σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!