Σταφιδοκέικ νηστίσιμο
Υλικά
Εκτέλεση
Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα, το κονιάκ και τα μυρωδικά.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε το φαρινάπ σταδιακά για να ενσωματώνεται και το αλάτι. Στο τέλος προσθέτουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά. Η ζύμη μας θα είναι σχετικά σφιχτή.
Λαδώνουμε ελαφρώς και αλευρώνουμε μία μικρή φόρμα κέικ. Ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 170 ελέγχοντας στο τέλος με ένα μαχαίρι που βυθίζουμε στο κέικ αν θα βγει στεγνό. Αν όχι αφήνουμε 10 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να ξεφορμάρουμε.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας