Σταφιδοκέικ νηστίσιμο με φυστίκια Αιγίνης
Υλικα
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά πλην των σταφίδων και σε άλλο μπολ όλα τα υγρά. Ανακατεύουμε καλά τα υγρά να αναμιχθούν και προσθέτουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν εκεί για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υγρά με τις σταφίδες στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το φυστίκι.
Βάζουμε το μίγμα σε μικρή φόρμα του κέικ ή ταψάκι αλειμμένο με λάδι και αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Ελέγχουμε με μαχαίρι αν είναι έτοιμο τρυπώντας το κέικ. Αν βγει στεγνό είναι έτοιμο, αν όχι αφήνουμε 10 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε.
Καλή επιτυχία!
***Μπορούμε αντί για σταφίδες να βάλουμε σταγόνες κουβερτούρας ή κομματάκια λευκής κουβερτούρας που ταιριάζει πολύ γευστικά με το φυστίκι. Βέβαια, τότε δε θα είναι νηστίσιμο... Επίσης, αντί για φυστίκι βάζουμε αμύγδαλο ή φουντούκι στην ίδια ποσότητα και αντί του κονιάκ οποιοδήποτε λικέρ μας ταιριάζει γευστικά. Πειραματιζόμαστε!***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας