Εκτύπωση

Σταφιδοκέικ νηστίσιμο με φυστίκια Αιγίνης

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

Σταφιδοκέικ νηστίσιμο με φυστίκια Αιγίνης

Υλικα

- ½ φλ.τσ. ελαιόλαδο
- ¾ φλ.τσ. χυμό πορτοκάλι ή μανταρίνι
- ¼ φλ.τσ. νερό
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.σ. μελάσα
- 2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 κ.σ. σόδα μαγειρική
- ½ φλ.τσ. σταφίδες μαύρες ή ξανθές
- 1 φλ.τσ. φυστίκια Αιγίνης αλεσμένα σε σκόνη

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά πλην των σταφίδων και σε άλλο μπολ όλα τα υγρά. Ανακατεύουμε καλά τα υγρά να αναμιχθούν και προσθέτουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν εκεί για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υγρά με τις σταφίδες στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το φυστίκι.

Βάζουμε το μίγμα σε μικρή φόρμα του κέικ ή ταψάκι αλειμμένο με λάδι και αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Ελέγχουμε με μαχαίρι αν είναι έτοιμο τρυπώντας το κέικ. Αν βγει στεγνό είναι έτοιμο, αν όχι αφήνουμε 10 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε.

Καλή επιτυχία!

***Μπορούμε αντί για σταφίδες να βάλουμε σταγόνες κουβερτούρας ή κομματάκια λευκής κουβερτούρας που ταιριάζει πολύ γευστικά με το φυστίκι. Βέβαια, τότε δε θα είναι νηστίσιμο... Επίσης, αντί για φυστίκι βάζουμε αμύγδαλο ή φουντούκι στην ίδια ποσότητα και αντί του κονιάκ οποιοδήποτε λικέρ μας ταιριάζει γευστικά. Πειραματιζόμαστε!***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.