Εκτύπωση

Ντολμαδάκια με κληματόφυλλα

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (11 Ψήφοι)

Ντολμαδάκια με κληματόφυλλα

Υλικά

- 50-60 κληματόφυλλα τρυφερά
- 2 φλ. τσ. ρύζι Καρολίνα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 λεμόνια
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι μας μέχρι να βγαίνει το νερό καθαρό. Στραγγίζουμε καλά και στύβουμε μέσα το ένα λεμόνι. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε και 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη. Ζεματάμε τα κληματόφυλλα σε βραστό νερό και τα βγάζουμε σε σουρωτήρι.

Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο στην παλάμη μας με τα νεύρα προς το μέρος μας και βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση του ρυζιού. Τυλίγουμε πρώτα τα πλαϊνά προς τα μέσα και μετά σε ρολό. Τοποθετούμε σε κατσαρόλα με χονδρό πάτο αφότου έχουμε στρώσει 5-6 φύλλα και έχουμε προσθέσει ένα ποτήρι νερό. Τα βάζουμε κολλητά μεταξύ τους.

Μόλις τελειώσουμε με όλα τα φύλλα και την τοποθέτηση περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πάνω-πάνω τοποθετούμε ένα πιάτο αναποδογυρισμένο -για βάρος- και ακόμα 1-2 ποτήρια νερό να τα σκεπάζει. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια μας κρύα με λεμόνι και γιαούρτι.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.