Εκτύπωση

Λικέρ μανταρίνι

4.9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.90 (10 Ψήφοι)

Λικέρ μανταρίνι

Υλικά

- 2 φλ.τσ. αλεσμένη φλούδα μανταρινιού
- 8 φλ.τσ. νερό
- 5 φλ.τσ. ζάχαρη
- 3 φλ.τσ. καθαρό οινόπνευμα
- 1 φλ.τσ. κονιάκ
- 2 κομμάτια ξύλο κανέλα
- 3-4 γαρίφαλα

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε καλά τις φλούδες του μανταρινιού, τις στραγγίζουμε και τις κοπανίζουμε μαζί με λίγη ζάχαρη στο γουδί.

Ρίχνουμε δύο φλιτζάνια φλούδας μανταρινιού σε ένα βάζο, προσθέτουμε το οινόπνευμα με το κονιάκ και το τοποθετούμε για δύο εβδομάδες στον ήλιο.

Αφού περάσει το εν λόγω χρονικό διάστημα, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα με τα γαρίφαλα και βράζουμε για δύο περίπου λεπτά. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει το μείγμα, το ρίχνουμε μέσα στο βάζο. Ανακατεύουμε με τις φλούδες και αφήνουμε το βάζο σκεπασμένο και στο ήλιο για άλλη μία εβδομάδα.

Τέλος, το μόνο που απομένει είναι να σουρώσουμε με διπλό τουλπάνι και το λικέρ μας είναι έτοιμο προς κατανάλωση.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια  
κατερινα
+1 # κατερινα 06-12-2013 01:18
ολα καλα και ωραια τον ηλιο τον χειμωνα που να τον βρουμε καθημερινα για τρεις εβδομαδες γιατι τα μανταρινια ευδοκιμουν τον χειμωνα
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.