Λικέρ μανταρίνι
Υλικά
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε καλά τις φλούδες του μανταρινιού, τις στραγγίζουμε και τις κοπανίζουμε μαζί με λίγη ζάχαρη στο γουδί.
Ρίχνουμε δύο φλιτζάνια φλούδας μανταρινιού σε ένα βάζο, προσθέτουμε το οινόπνευμα με το κονιάκ και το τοποθετούμε για δύο εβδομάδες στον ήλιο.
Αφού περάσει το εν λόγω χρονικό διάστημα, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα με τα γαρίφαλα και βράζουμε για δύο περίπου λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει το μείγμα, το ρίχνουμε μέσα στο βάζο. Ανακατεύουμε με τις φλούδες και αφήνουμε το βάζο σκεπασμένο και στο ήλιο για άλλη μία εβδομάδα.
Τέλος, το μόνο που απομένει είναι να σουρώσουμε με διπλό τουλπάνι και το λικέρ μας είναι έτοιμο προς κατανάλωση.
Καλή επιτυχία!