Ριζότο με άγρια βασιλομανίταρα
Υλικά
- 50 γρ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα
- 70 ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κιλό ρύζι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 500 ml ζωμό κότας, σπιτικό ή από κύβο
- 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 50 ml ελαιόλαδο, για το τέλος
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα μανιτάρια σε νερό και τα μουλιάζουμε για 10 λεπτά. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε κι αυτά μαζί με τον μαϊντανό. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κύμινο και τον ζωμό κότας. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου αρχίσει να χυλώνει το ριζότο. Στο τέλος προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.