Εκτύπωση

Ριζότο με άγρια βασιλομανίταρα

4.3333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.33 (3 Ψήφοι)

Ριζότο με άγρια βασιλομανίταρα

Υλικά

- 50 γρ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα
- 70 ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κιλό ρύζι 
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 500 ml ζωμό κότας, σπιτικό ή από κύβο
- 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 50 ml ελαιόλαδο, για το τέλος
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα μανιτάρια σε νερό και τα μουλιάζουμε για 10 λεπτά. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε κι αυτά μαζί με τον μαϊντανό. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κύμινο και τον ζωμό κότας. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου αρχίσει να χυλώνει το ριζότο. Στο τέλος προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.