Ψάρι με πάπρικα
Υλικά
- 1 κουτ. λάδι
- 500 γρ. κρεμμύδια καθαρισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 500 ml γάλα
- 700 γρ. φιλέτα από άσπρο ψάρι
- ξύσμα απο 1 λεμόνι
- 2 κουτ. γλ. πάπρικα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. βούτυρο
- 1 κουτ. αλεύρι
- μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνετε το λάδι, ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα τηγανίζετε με το σκόρδο για 8-10 λεπτά. Αδειάζετε σε ταψάκι και ταχτοποιείτε το ψάρι. Ανακατεύετε το γάλα, το ξύσμα, την πάπρικα και τα φύλλα δάφνης και περιχύνετε με το μίγμα το ψάρι. Σκεπάζετε και ψήνετε για 25 - 30 λεπτά. Αδειάζετε τα υγρά του ψησίματος σε κατσαρολάκι και αφήνετε να βράσουν. Ανακατεύετε το αλεύρι με το βούτυρο και το ρίχνετε σιγά - σιγά στην κατσαρόλα, χτυπώντας συνέχεια. Μόλις η σάλτσα πήξει, τακτοποιείτε το ψάρι σε πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε με βρασμένα λαχανικά και πουρέ πατάτας.