Εκτύπωση

Ψάρι με πάπρικα

4.2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.20 (5 Ψήφοι)

Ψάρι με πάπρικα

Υλικά

- 1 κουτ. λάδι   
- 500 γρ. κρεμμύδια καθαρισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 500 ml γάλα
- 700 γρ. φιλέτα από άσπρο ψάρι
- ξύσμα απο 1 λεμόνι
- 2 κουτ. γλ. πάπρικα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. βούτυρο
- 1 κουτ. αλεύρι
- μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνετε το λάδι, ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα τηγανίζετε με το σκόρδο για 8-10 λεπτά. Αδειάζετε σε ταψάκι και ταχτοποιείτε το ψάρι. Ανακατεύετε το γάλα, το ξύσμα, την πάπρικα και τα φύλλα δάφνης και περιχύνετε με το μίγμα το ψάρι. Σκεπάζετε και ψήνετε για 25 - 30 λεπτά. Αδειάζετε τα υγρά του ψησίματος σε κατσαρολάκι και αφήνετε να βράσουν. Ανακατεύετε το αλεύρι με το βούτυρο και το ρίχνετε σιγά - σιγά στην κατσαρόλα, χτυπώντας συνέχεια. Μόλις η σάλτσα πήξει, τακτοποιείτε το ψάρι σε πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε με βρασμένα λαχανικά και πουρέ πατάτας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.