Μαρμελάδα αχλάδι-σοκολάτα
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τους χυμούς με τις κανέλες. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα αχλάδια. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση ξανά, προσθέτουμε τη σοκολάτα, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε για να λιώσει ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για μία νύχτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Την επόμενη μέρα, ζεσταίνουμε ξανά σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά ξαφρίζοντας τακτικά. Ελέγχουμε αν έχει δέσει βγάζοντας μια κουταλιά σε πιάτο. Κάνουμε με το κουτάλι μια γραμμή και αν η μαρμελάδα παραμένει αριστερά και δεξιά χωρίς να κλείνει το μίγμα στη μέση είναι έτοιμη και αποσύρουμε.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστή και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν. Εφόσον ανοιχτεί διατηρείται για πολύ καιρό στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας