Εκτύπωση

Μαρμελάδα αχλάδι-σοκολάτα

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (6 Ψήφοι)

Μαρμελάδα αχλάδι-σοκολάτα

Υλικά

- 1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα (καθαρό βάρος) και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 750 γρ. ζάχαρη
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- 2 ξύλα κανέλας
- 250 γρ. κουβερτούρα (γύρω στο 70% κακάο) ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τους χυμούς με τις κανέλες. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα αχλάδια. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση ξανά, προσθέτουμε τη σοκολάτα, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε για να λιώσει ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για μία νύχτα σε θερμοκρασία δωματίου.

Την επόμενη μέρα, ζεσταίνουμε ξανά σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά ξαφρίζοντας τακτικά. Ελέγχουμε αν έχει δέσει βγάζοντας μια κουταλιά σε πιάτο. Κάνουμε με το κουτάλι μια γραμμή και αν η μαρμελάδα παραμένει αριστερά και δεξιά χωρίς να κλείνει το μίγμα στη μέση είναι έτοιμη και αποσύρουμε.

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστή και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν. Εφόσον ανοιχτεί διατηρείται για πολύ καιρό στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.