Εύκολο και πεντανόστιμο σπιτικό προφιτερόλ
Υλικά
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα 2/3 από το γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Μόλις αυτό συμβεί, ρίχνουμε μέσα το κακάο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για λίγη ώρα.
Στη συνέχεια, διαλύουμε στο υπόλοιπο γάλα το κορν φλάουρ και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει και έχουμε την κρέμα σοκολάτα που επιθυμούμε.
Αφού αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια, καθώς επίσης και τη βανίλια. Όταν δούμε ότι έλιωσε καλά, αφήνουμε στην άκρη την κατσαρόλα να κρυώσει εντελώς, φροντίζοντας, ωστόσο, να ανακατεύουμε συχνά για να μην δημιουργηθεί κρούστα.
Ακολούθως, χτυπάμε τη φυτική κρέμα στο μίξερ, ώστε να γίνει σαντιγί. Μόλις είναι έτοιμη, τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε από πάνω τα μπισκότα και τέλος ρίχνουμε τη σοκολάτα. Για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, διακοσμούμε από πάνω με σαντιγί.
Καλή επιτυχία!