Εκτύπωση

Ζύμη για πίτσα

4.1481481481481 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.15 (27 Ψήφοι)

Ζύμη για πίτσα

(Για 6-8 μέτριες, λεπτές πίτσες)

Υλικά

- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. αλάτι
- 14 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 650 ml χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και δημιουργούμε στη μέση μία τρύπα. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το νερό και αφήνουμε για λίγα λεπτά πριν ρίξουμε το μίγμα στην τρύπα του αλευριού. Με ένα πιρούνι από το κέντρο της τρύπας και προς τα έξω κάνουμε κύκλους για να ενσωματώσουμε το υγρό στο αλεύρι.

Μόλις ενσωματωθεί το μίγμα, αλευρώνουμε τα χέρια μας και αρχίζουμε να δουλεύουμε ώστε να έχουμε μία απαλή ζύμη. Κάνουμε τη ζύμη μας μία μπάλα και την τοποθετούμε μέσα σε ένα αλευρωμένο μπολ. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα κουζίνας και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος. Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και τοποθετούμε τη φουσκωμένη ζύμη. Την πιέζουμε ελαφρά να φύγει ο αέρας. Κόβουμε σε μικρές μπάλες για να ανοίξουμε τα φύλλα της πίτσας.

Όση ζύμη δε χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να τη διατηρήσουμε σε μεμβράνη στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Προτιμότερο είναι να βγάλουμε από το ψυγείο τη ζύμη που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε 20 λεπτά πριν αλλά όχι περισσότερο γιατί θα ξεραθεί κάπως. Ανοίγουμε σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και γαρνίρουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.