Παγωτό φράουλα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Υλικά
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη μέσα σε 180 ml νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μόλις αυτό συμβεί, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε μέσα τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο ψυγείο το περιεχόμενο της κατσαρόλας να κρυώσει για αρκετές ώρες, μέχρι η θερμοκρασία να φθάσει κάτω από τους 10 βαθμούς και εν συνεχεία ρίχνουμε μέσα την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.
Τέλος, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή για να το παγώσουμε. Σε περίπτωση που δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε με ένα σύρμα ανά μισή ώρα, επαναλαμβάνοντας 5-6 φορές την ίδια διαδικασία.
Καλή επιτυχία!