Κέικ αμυγδάλου
Υλικά
- 350 γρ. αμύγδαλο ψιλοκομμένο
- 250 γρ. αλεύρι μαλακό
- 400 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. βούτυρο
- 5 αυγά
- Κουβερτούρα ή ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αφού λιώσουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε επίσης το ψιλοκομμένο αμύγδαλο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μέσα στο μείγμα, συνεχίζοντας να χτυπάμε έως ότου το μείγμα να αφρατέψει. Τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
Αφού αφήσουμε το μείγμα για μία ώρα στο ψυγείο, το αδειάζουμε σε μια φόρμα για κέικ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Τέλος, το αφήνουμε να κρυώσει και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη ή γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!