Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς
Υλικά
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Τα λιώνουμε όλα μαζί σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε το λικέρ, ανακατεύοντας καλά για λίγη ώρα.
Ακολούθως, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε το μείγμα να παγώσει και να σφίξει.
Μόλις αυτό συμβεί, παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγο-λίγο από μέσα και φτιάχνουμε μικρά σοκολατένια μπαλάκια. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
Τέλος, περνάμε το κάθε μπαλάκι μέσα από πιάτο που έχουμε γεμίσει με τους ξηρούς καρπούς και τα υπέροχα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα προς κατανάλωση.
Καλή επιτυχία!