Σοκολατόπιτα
Υλικά
Υλικά για το γλάσο
Εκτέλεση
Κατ’ αρχήν, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο, που το έχουμε προηγουμένως κόψει σε κομματάκια, και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε στο μείγμα τους κρόκους των αυγών (ελαφρά χτυπημένους), τη ζάχαρη και το αλεύρι. Τελευταία προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε σφικτή μαρέγκα και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους ή σε ταψάκι και ψήνουμε για 15-17 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος. Απλώνουμε το γλάσο στο κέικ, το οποίο ωστόσο πρέπει να έχει κρυώσει λίγο προηγουμένως.
Καλή επιτυχία!