Κέικ με κεράσια
Υλικά
- 500 γρ. κεράσια καθαρισμένα και κομμένα στα δύο
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 κ.σ. γάλα πλήρες φρέσκο
- 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και εναλλάξ το μίγμα αλευριού με το γάλα. Στο τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα.
Βάζουμε σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για κέικ τα 2/3 του μίγματος, προσθέτουμε τα κεράσια και από πάνω το υπόλοιπο μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ή καστανή ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας