Πεντανόστιμα κεφτεδάκια
Υλικά για 4 άτομα
- 600 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
- 200 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 τριμμένη ντομάτα
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- Λάδι για τηγάνισμα
- Αλεύρι για το αλεύρωμα
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί σε άφθονο κρύο νερό. Το στύβουμε ελαφρά να κρατήσει λίγο νεράκι μέσα του και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τον κιμά.
Ζυμώνουμε για λίγο, ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και την παρμεζάνα. Τώρα ζυμώνουμε δυναμικά και με ρυθμό.
Αφήνουμε τον κιμά να ηρεμήσει. Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα.
Τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια μας είναι έτοιμα και τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα σερβίρουμε με μια απλή ντοματοσαλάτα. Καλή σας όρεξη!