Μπισκοτάκια για... δάγκωμα!
Πολύ θρεπτικά και τραγανά μπισκοτάκια για τον καφέ ή και το γάλα σας!
Υλικά
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τους τριμμένους ξηρούς καρπούς με τα δημητριακά αφού τα τρίψουμε και αυτά με τα χέρια. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τις ζάχαρες να ενσωματωθούν και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο με τις βανίλιες, τους ξηρούς καρπούς με τα δημητριακά, την κανέλα και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά. Θα έχουμε μία όχι πολύ σφιχτή ζύμη. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Βγάζουμε από το ψυγείο και στρώνουμε τη ζύμη σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα λεπτό στρώμα με πάχος περίπου 1-1,5 εκ. Ψήνουμε για 40 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε σε μπισκοτάκια με σχήματα παραλληλόγραμμα. Ξαναθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε τα μπισκότα μας να ψηθούν για 10 λεπτά ακόμη. Τα συντηρούμε σε κλειστό σκεύος σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας