Εκτύπωση

Μπισκοτάκια για... δάγκωμα!

4.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.67 (3 Ψήφοι)

Μπισκοτάκια για... δάγκωμα!

Πολύ θρεπτικά και τραγανά μπισκοτάκια για τον καφέ ή και το γάλα σας!

Υλικά

- 100 γρ. φουντούκια και αμύγδαλα τριμμένα στο μούλτι
- 100 γρ. νιφάδες ρυζιού ή κορν φλέικς 
- 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 50 γρ. ζάχαρη λευκή
- 2 βανίλιες
- 2 αυγά
- 1 ½ ποτήρι αλεύρι
- 1 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε τους τριμμένους ξηρούς καρπούς με τα δημητριακά αφού τα τρίψουμε και αυτά με τα χέρια. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τις ζάχαρες να ενσωματωθούν και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο με τις βανίλιες, τους ξηρούς καρπούς με τα δημητριακά, την κανέλα και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά. Θα έχουμε μία όχι πολύ σφιχτή ζύμη. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.

Βγάζουμε από το ψυγείο και στρώνουμε τη ζύμη σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα λεπτό στρώμα με πάχος περίπου 1-1,5 εκ. Ψήνουμε για 40 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε σε μπισκοτάκια με σχήματα παραλληλόγραμμα. Ξαναθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε τα μπισκότα μας να ψηθούν για 10 λεπτά ακόμη. Τα συντηρούμε σε κλειστό σκεύος σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.