Εκτύπωση

Κολοκυθοκεφτέδες

4.1739130434783 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.17 (23 Ψήφοι)

Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά

- 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
- 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 αυγά
- 4 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. φυτίνη
- Λίγο αλεύρι
- Αλάτι και πιπέρι
- Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα κολοκυθάκια, τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Μόλις αυτό συμβεί, τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. Στο μεταξύ, βάζουμε σε ένα τηγάνι τη φυτίνη να κάψει και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να ξανθύνει, προσέχοντας να μην καεί.

Εν συνεχεία, Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και τα λιώνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι από το τηγάνι, τη φρυγανιά, το τυρί, τον μαϊντανό, τα δύο αυγά, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε τα υλικά καλά μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μάζα. Αν δούμε ότι μας βγήκε αραιή, προσθέτουμε λίγη ακόμα φρυγανιά ή λίγο αλεύρι.

Αφήνουμε τη ζύμη για ένα 10λεπτο και μετά πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι έως ότου ροδίσουν ελαφρά. Τέλος, τους βγάζουμε και τους σερβίρουμε ζεστούς σε πιατέλα.

Καλή σας όρεξη!

Σχόλια  
Γεωργια Μπαστα
+2 # Γεωργια Μπαστα 16-08-2014 22:48
Πολυ ωραιοι
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.