Οι κουραμπιέδες της Μπαρμπαρίγου
Πιο εύκολους και υπέροχους σπιτικούς κουραμπιέδες δεν έχετε δοκιμάσει! Μια υπέροχη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για σίγουρη επιτυχία…
Υλικά
Για το άχνισμα
Εκτέλεση
Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς στον αέρα, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δύο ρηχές λαμαρίνες. Τα υλικά θα πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε δυνατά στο μίξερ για περίπου 7 λεπτά τη μαργαρίνη με βούτυρο, τη φυτίνη και τη ζάχαρη, έως ότου το μείγμα μας γίνει σαν σαντιγί.
Εν συνεχεία, ρίχνουμε μέσα τους κρόκους των αυγών, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια. Επίσης, ρίχνουμε το κονιάκ ή το λικέρ μαστίχας και χτυπάμε για λίγο ώστε το μείγμα να αφρατέψει.
Αφού αυτό συμβεί, σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε το μείγμα με το χέρι, προσθέτοντας λίγο-λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι. Αν η ζύμη μας είναι πολύ μαλακή και κολλάει στα χέρια, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Ακολούθως, ρίχνουμε μέσα και τα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η ζύμη να μην είναι σκληρή αλλά αφράτη, ώστε οι κουραμπιέδες να μη μας βγουν σκληροί.
Πλάθουμε τώρα τους κουραμπιέδες με τα χέρια μας σε όποιο σχήμα επιθυμούμε και τους τοποθετούμε αραιά τον έναν πλάι στον άλλον. Τους βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι οι κουραμπιέδες μας να ροδίσουν καλά και να κάνουν ελαφρά σκασίματα. Αφού τους αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά, προχωράμε στη διαδικασία του αχνίσματος.
Πρώτα-πρώτα, κοσκινίζουμε την άχνη και τις βανίλιες. Βάζουμε τη μισή άχνη σε ένα βαθύ ταψί και αραδιάζουμε μέσα λίγους-λίγους τους ζεστούς κουραμπιέδες, ενώ παράλληλα κοσκινίζουμε από πάνω με τη υπόλοιπη άχνη που έχουμε αφήσει στην άκρη. Τέλος, τους τοποθετούμε όλους σε μια πιατέλα και τους αχνίζουμε από πάνω με όση άχνη μας έχει περισσέψει.
Καλή επιτυχία!