Κέικ με μερέντα
Υλικά
- 3/4 κούπας αλεύρι κοσκινισμένο
- ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
- ¾ κούπας βούτυρο
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- 4-5 κ.σ. μερέντα
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Σε μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα ή μαρίζ, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Απλώνουμε σε ταψάκι αλευρωμένο και βουτυρωμένο ή σε μικρή φόρμα του κέικ. Από πάνω προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά τη μερέντα και ανακατεύουμε ελαφρώς να απλώσει στο μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας