Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές και ρύζι μπασμάτι
Υλικά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σωτάρουμε τις πιπεριές ώσπου να μαραθούν. Προσθέτουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου και συνεχίζουμε το σωτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι το κοτόπουλο να ασπρίσει παντού. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για λίγο να βγάλει τα υγρά της και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά ελέγχοντας μήπως χρειαστεί νερό.
Μετά από 30 λεπτά περίπου δοκιμάζουμε το κοτόπουλο να δούμε αν είναι έτοιμο. Θέλουμε το κοτόπουλο μαλακό και ζουμερό, όχι στεγνό. Αν το φαγητό μας έχει πολλά υγρά το σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό για να βράσουμε εκεί το ρύζι με την προσθήκη νερού αν δεν είναι αρκετό. Αν δεν έχει υγρά παρά μόνο τη σαλτσούλα του βράζουμε το ρύζι κανονικά σε άλλη κατσαρόλα, το στραγγίζουμε και το ανακατεύουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
Εναλλακτικά, μπορούμε να τα σερβίρουμε το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να τα ανακατέψουμε.
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας