Εκτύπωση

Σουδάκια με γέμιση σοκολάτας

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.25 (6 Ψήφοι)

Σουδάκια με γέμιση σοκολάτας

Υλικά

Για τα σουδάκια

- 150 ml φρέσκο γάλα
- 100 ml νερό
- 110 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 αυγά

Για τη γέμιση

- 250 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
- 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 150 ml κρέμα γάλακτος (σε παχύρευστη μορφή)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σουδάκια

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5 λεπτά.

Ακολούθως, αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να κρυώσει. Συνεχίζοντας πάντα να χτυπάμε, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά έως ότου η ζύμη γίνει λεία και μαλακή.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και, χρησιμοποιώντας ένα κορνέ ή ένα κουτάλι, φτιάχνουμε τα σουδάκια μας. Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Γέμιση

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, τη ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα και ομογενοποιούμε. Αφού η θερμοκρασία φτάσει στους 30-35 βαθμούς, προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού, ενώ ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Ανοίγουμε τώρα μια τρυπούλα στα σουδάκια μας και με ένα κορνέ τα γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε. Προαιρετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε από πάνω και με σκόνη κακάο για ακόμη καλύτερη εμφάνιση.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.