Μους γιαουρτιού με άρωμα βανίλιας
Υλικά
Εκτέλεση
Αφήνουμε για μισή ώρα το γιαούρτι εκτός ψυγείου και ετοιμάζουμε τη μαρέγκα.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα.
Μόλις το σιρόπι φτάσει τους 124-126 βαθμούς το αποσύρουμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε αργά στον κάδο που χτυπάμε τη μαρέγκα συνεχίζοντας σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή.
Ταυτόχρονα προσθέτουμε και τη βανίλια σε οποιαδήποτε μορφή την χρησιμοποιήσουμε. Από τη μαρέγκα θα χρησιμοποιήσουμε τα 170 γρ. και την υπόλοιπη μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε κάποιο γλυκό γαρνιτούρα.
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε παγωμένο νερό. Τα στίβουμε ένα ένα και τα διαλύουμε ανακατεύοντας σε ένα φλυτζανάκι του καφέ με ζεστό νερό. Βάζουμε το γιαούρτι σε βαθύ μπολ και ανακατεύουμε λίγο να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε λίγο από το μίγμα γιαουρτιού μέσα στο μπολ με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Σταδιακά προσθέτουμε με ήπιες κινήσεις και το υπόλοιπο γιαούρτι. Αδειάζουμε τη μους σε φόρμα ή ατομικές φόρμες και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Για να ξεφορμάρουμε βυθίζουμε τη φόρμα για δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού ή αραιωμένη μαρμελάδα.
Καλή επιτυχία!
***Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε εύκολα σε τούρτες, τάρτες ή και σαν ένα απλό επιδόρπιο με φρέσκα φρούτα. Ιδανική για ένα ελαφρύ γλυκό μετά το γεύμα!***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας