Πατατοκεφτέδες με τυρί
Υλικά
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις πατάτες σε μπολ. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο γάλα ζεστό μέχρι να γίνει ο πουρές ομοιογενής και παχύρευστος.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το πιπέρι, μοσχοκάρυδο, πάπρικα και άνηθο. Όταν πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα. Αδειάζουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για λίγο το μίγμα να σφίξει.
Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε τηγάνι. Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε καλά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας