Εκτύπωση

Πατατοκεφτέδες με τυρί

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

Πατατοκεφτέδες με τυρί

Υλικά

- 600 γρ. βρασμένες πατάτες, καθαρισμένες
- 3 κ.σ. βούτυρο
- ½ φλ.τσ. γάλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 αυγά
- 1 φλ.τσ. παρμεζάνα λεπτοτριμμένη
- 1 φλ.τσ. τριμμένο κασέρι
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα ή μπούκοβο
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- Αλεύρι για το αλεύρωμα
- Λάδι για τηγάνισμα
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τις πατάτες σε μπολ. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο γάλα ζεστό μέχρι να γίνει ο πουρές ομοιογενής και παχύρευστος.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το πιπέρι, μοσχοκάρυδο, πάπρικα και άνηθο. Όταν πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα. Αδειάζουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για λίγο το μίγμα να σφίξει.

Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε τηγάνι. Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε καλά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.