Μπουγάτσα με τυρί
Υλικά
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Τρίβουμε σε χονδρό τρίφτη τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα και με πιρούνι σπάμε τη μυζήθρα. Ανακατεύουμε τα τυριά με τον τραχανά, το πιπέρι και τον άνηθο. Σε μεγάλο ταψί στρώνουμε τα 3 φύλλα, αλείφοντάς τα με βούτυρο. Κατόπιν απλώνουμε λίγη ποσότητα τυριών και σκεπάζουμε με 1-2 φύλλα και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο.
Από πάνω υπολογίζουμε να καλύψουμε με δύο φύλλα. Χαράζουμε την μπουγάτσα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την πίττα. Αφήνουμε για μία ώρα να σταθεί και να τραβήξει τα υγρά πριν την ψήσουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας