Εκτύπωση

Σουπιές με σπανάκι

4.625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.63 (4 Ψήφοι)

Σουπιές με σπανάκι

Υλικά

- 800 γρ. – 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες
- 1,5 κιλό σπανάκι φρέσκο, πλυμένο καλά και κομμένο σε μεγάλες λωρίδες
- ¾ φλ. τσ. ελαιόλαδο
- 1 ½ φλ. τσ. λευκό κρασί
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- Χυμός από ένα λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε βραστό  νερό ζεματάμε το σπανάκι για 1-2 λεπτά και το στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Κατόπιν ρίχνουμε και τις σουπιές, τις μαγειρεύουμε λίγο μέχρι να σωθούν τα υγρά τους και τις σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον πελτέ.  

Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε και το σπανάκι και τον άνηθο. Σοτάρουμε για λίγο και μετά προσθέτουμε νερό τόσο που να καλύπτει το φαγητό μας. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά περίπου μέχρι να σωθούν τα πιο πολλά υγρά και να μαλακώσουν οι σουπιές.

Αλατίζουμε με προσοχή, γιατί οι σουπιές έχουν την αλμύρα τους, περίπου στα μισά του μαγειρέματος. Στο τέλος, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, το πιπέρι και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.