Πίτσα με σπιτική ζύμη
Υλικά
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το ξύδι και το νερό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με τα χέρια για λίγη ώρα να ενωθούν. Αν η ζύμη μας κολλάει στα χέρια, τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι, ενώ, αν είναι πολύ σκληρή, βάζουμε λίγο νεράκι.
Αφού αλείψουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί να πάει παντού, ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα ή χρησιμοποιώντας πλάστη. Αυτό που προσπαθούμε είναι η ζύμη μας να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια του ταψιού και να μην μείνουν κενά. Μόλις αυτό συμβεί, θα πρέπει να στρώσουμε τα υλικά της γέμισης.
Πρώτα-πρώτα, βάζουμε πάνω στο ζυμάρι τις φέτες ζαμπόν και στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά. Ακολούθως, προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
Δεν μένει τίποτα άλλο να κάνουμε τώρα, παρά μόνο να βάλουμε την πίτσα μας να ψηθεί. Τη βάζουμε λοιπόν, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Φυσικά, τη σερβίρουμε ζεστή.
Πρόταση για παραλλαγή: Εμείς φτιάξαμε και μια δεύτερη πίτσα, στην οποία διαφοροποιήσαμε ελαφρώς τη γέμισή μας. Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά βάλαμε μπέικον αντί για ζαμπόν, προσθέσαμε 300 γρ. φέτα, αλλά και 1 μέτριο κρεμμύδι σε λωρίδες. Το αποτέλεσμα ήταν επίσης υπέροχο…
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ειρήνης από την Άνδρο για τους αναγνώστες μας