Γαρίδες σαγανάκι
Υλικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από το κέλυφος και το εντεράκι της ράχης και κρατάμε την ουρά και το κεφάλι. Περνάμε τις ντομάτες από μύλο λαχανικών και κρατάμε το ζουμί στην άκρη. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτουμε και το σκόρδο, και ρίχνουμε ακόμα την ντομάτα τριμμένη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Σε πήλινο σκεύος ή σε σκεύος μεταλλικό για σαγανάκι βάζουμε μέσα τις γαρίδες ωμές και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Κόβουμε τη φέτα σε κομμάτια και την βάζουμε ανάμεσα στις γαρίδες. Από πάνω περιχύνουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Βάζουμε το σαγανάκι να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι το κεφαλοτύρι να κάνει κρούστα. Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας