Εκτύπωση

Μιλφέιγ σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο

4.9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.90 (5 Ψήφοι)

Μιλφέιγ σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

- 1 πακέτο σφολιάτα
- 700 γρ. φρέσκο γάλα
- 300γρ. κρέμα γάλακτος 
- 160 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 6 κρόκοι αυγών
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. σουμάδα

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη σουμάδα σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά. Προτού βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αφού η κρέμα «δέσει» και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και στη συνέχεια αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος, το οποίο θα πρέπει να το σκεπάσουμε με μεμβράνη και να το βάλουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Μόλις η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε χτυπώντας τη στο μίξερ με το φτερό. 

Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου και τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Ακολούθως, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αναποδογυρίζουμε και τα πιέζουμε με μία λαμαρίνα για να φύγει ο αέρας. Τα ψήνουμε πάλι για περίπου 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε τώρα με το δάχτυλό μας και αν η σφολιάτα τρυπιέται εύκολα, τότε είναι έτοιμη.

Αφού την αφήσουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει λίγο, απλώνουμε στο ένα φύλλο τη μισή από την κρέμα, καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με το τρίτο φύλλο. Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο. 

Καλή επιτυχία!

Δείτε τη συνταγή σε βίντεο, κάνοντας κλικ εδώ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.