Μιλφέιγ σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη σουμάδα σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά. Προτού βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφού η κρέμα «δέσει» και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και στη συνέχεια αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος, το οποίο θα πρέπει να το σκεπάσουμε με μεμβράνη και να το βάλουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Μόλις η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε χτυπώντας τη στο μίξερ με το φτερό.
Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου και τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Ακολούθως, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αναποδογυρίζουμε και τα πιέζουμε με μία λαμαρίνα για να φύγει ο αέρας. Τα ψήνουμε πάλι για περίπου 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε τώρα με το δάχτυλό μας και αν η σφολιάτα τρυπιέται εύκολα, τότε είναι έτοιμη.
Αφού την αφήσουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει λίγο, απλώνουμε στο ένα φύλλο τη μισή από την κρέμα, καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με το τρίτο φύλλο. Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο.
Καλή επιτυχία!
Δείτε τη συνταγή σε βίντεο, κάνοντας κλικ εδώ