Καβουροσαλάτα
Υλικά για 4-6 άτομα
- 400 γρ. ψίχα καβουριού
- 1-2 αγγούρια
- 2 φλιτζάνια φύλλα βαλεριάνας
Για τη σάλτσα
- Χυμό από δύο λεμόνια
- 1-2 κ.σ. σάλτσα για ψάρι (nampla)
- 2-3 κ.σ. σησαμέλαιο
- 1/2 ματσάκι φρέσκο κολιαντρό ή μαϊντανό
Εκτέλεση
Πλένουμε - στεγνώνουμε τα φύλλα της βαλεριάνας και κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές φέτες χωρίς να το καθαρίσουμε. Κατόπιν τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα και αφού προσθέσουμε την ψίχα του καβουριού, το αλάτι και το πιπέρι, τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια αναμιγνύουμε τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε το περιεχόμενο της σαλατιέρας.