Κεφτεδάκια με ζυμαρικά
Υλικά για 4 άτομα
- 350 γραμμάρια κιμάς αρνίσιος ή μοσχαρίσιος
- 25 γρ. τρίμματα φρέσκου ψωμιού
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. γλ. κύμινο σε σκόνη
- 1 κουτ. γλ. κάρυ σε σκόνη
- Φυλλαράκια δυόσμου για το γαρνίρισμα
- Ζυμαρικά βρασμένα για το σερβίρισμα
Σάλτσα ντομάτας
- 1 κουτ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κονσ.)
- 1 κουτ. ντοματοπελτές
- Χυμός 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
Πριν απ' όλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζοντας το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, να ροδίσει. Προσθέτουμε τις ντοματούλες, τον ντοματοπελτέ, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.
Στη συνέχεια, βάζουμε τον κιμά σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με τα τρίμματα του ψωμιού, το κρεμμύδι, τα αρωματικά και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε λάδι σε τηγάνι και τηγαvίζουμε τα κεφτεδάκια, να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.
Μεταφέρουμε στο σκεύος με τη σάλτσα ντομάτας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, ώστε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου. Τέλος, σερβίρουμε με ζυμαρικά και γαρνίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου.