Εκτύπωση

Μανιτάρια σωτέ με σως μπαλσάμικου σε βάση από πλιγούρι

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

Μανιτάρια σωτέ με σως μπαλσάμικου σε βάση από πλιγούρι

Εύκολο, γρήγορο, διαφορετικό και εντυπωσιακό πιάτο για κυρίως ή ορεκτικό!

Υλικά

- 500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 200 γρ. πλιγούρι ή κους κους
- 100 γρ. κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί
- 4 κ.σ. μπαλσάμικο
- 1 κ.σ. μέλι
- Λίγη φέτα θρυμματισμένη
- Θυμάρι φρέσκο ή ξερό
- Ελαιόλαδο 
- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δούμε στη συσκευασία, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα μανιτάρια μας μέχρι να μαζέψουν και να πάρουν χρώμα. Συνεχίζουμε με το σκληρό τυρί κομμένο σε κύβους και το θυμάρι. Τέλος προσθέτουμε το μπαλσάμικο ανακατεμένο καλά με το μέλι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσέχουμε να μην στεγνώσουν τα μανιτάρια μας.

Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε στο πλιγούρι το τυρί και γαρνίρουμε με τα μανιτάρια και τη σάλτσα τους.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας