Εκτύπωση

Σαλάτα νισουάζ

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.75 (6 Ψήφοι)

Σαλάτα νισουάζ

Υλικά

- 225 γρ. φασολάκια
- 450 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομματάκια των 2,5 εκ.
- 1 μικρό μαρούλι κομμένο σε μπουκιές
- 4 ώριμες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
- 1 μικρό αγγουράκι ξεφλουδισμένο και ξεσποριασμένο σε κύβους
- 1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
- 4 σφιχτοβρασμένα αυγά κομμένα σε ροδέλες ή στα τέσσερα
- 24 μαύρες ελιές
- 225 γρ. τόνο σε νερό στραγγισμένο
- 50 γρ. αντσούγιες στραγγισμένες
- Κρουτόν τυριού ή σκόρδου
- Φύλλα βασιλικού
- Ξύδι από λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο

Για τη βινεγκρέτ αντσούγιας

- 4 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
- 50 γρ. αντσούγιες στραγγισμένες
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 4 κ.γ. χυμό λεμονιού
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- Πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

Πρώτα κάνουμε τη βινεγκρέτ. Χτυπάμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το λάδι σταδιακά ώστε να γίνει η βινεγκρέτ κρεμώδης

Βράζουμε τα φασολάκια σε μπόλικο νερό για 3 λεπτά να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμείνουν τραγανά. Σουρώνουμε και ρίχνουμε παγωμένο νερό στο σουρωτήρι. Κρατάμε το νερό που βράσανε στην άκρη και σε αυτό προσθέτουμε τις πατάτες και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ σαλάτας όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε τη βινεγκρέτ. Γαρνίρουμε με τα κρουτόν και τον βασιλικό.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας