Εκτύπωση

Κολοκυθοκεφτέδες

4.1739130434783 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.17 (23 Ψήφοι)

Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά

- 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
- 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 αυγά
- 4 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. φυτίνη
- Λίγο αλεύρι
- Αλάτι και πιπέρι
- Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα κολοκυθάκια, τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Μόλις αυτό συμβεί, τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. Στο μεταξύ, βάζουμε σε ένα τηγάνι τη φυτίνη να κάψει και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να ξανθύνει, προσέχοντας να μην καεί.

Εν συνεχεία, Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και τα λιώνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι από το τηγάνι, τη φρυγανιά, το τυρί, τον μαϊντανό, τα δύο αυγά, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε τα υλικά καλά μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μάζα. Αν δούμε ότι μας βγήκε αραιή, προσθέτουμε λίγη ακόμα φρυγανιά ή λίγο αλεύρι.

Αφήνουμε τη ζύμη για ένα 10λεπτο και μετά πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι έως ότου ροδίσουν ελαφρά. Τέλος, τους βγάζουμε και τους σερβίρουμε ζεστούς σε πιατέλα.

Καλή σας όρεξη!