Εκτύπωση

Κολοκυθόσουπα με παρμεζάνα

4.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.88 (8 Ψήφοι)

Κολοκυθόσουπα με παρμεζάνα

Υλικά

- 800 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- 70 ml ελαιόλαδο
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1,500 λίτρα ζωμός λαχανικών ή νερό
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώνουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα πολύ.

Πολτοποιούμε τη σούπα σε δόσεις στο μούλτι ή στο μπλέντερ. Περνάμε τη σούπα από σήτα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το τυρί και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε τη σούπα αμέσως και προσθέτουμε αλατοπίπερο αν χρειάζεται.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας