Εκτύπωση

Ψάρι με αρωματική σάλτσα

4.7857142857143 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.79 (7 Ψήφοι)
Ψάρι με αρωματική σάλτσα
 
Υλικά για 4 άτομα
 
- 800 γρ. σφυρίδα σε φέτες 
- 20 γρ. λάδι
- 30 γρ. χυμό λεμονιού
- 50 γρ. μιναρίνη
- αλάτι
- 30 γρ. κάππαρη κομμένη
- 10 γρ. πάστα αντζούγιας
- 5 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό - πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι. Ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα λαδιού σε τηγάνι με αντικολλητική επένδυση και τηγανίζετε το ψάρι και από τις δυο πλευρές. Μόλις πάρει χρώμα, χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με τη μισή ποσότητα λεμονιού και περιχύνετε το ψάρι. Χτυπάτε σε μπολ τη μιναρίνη με την κάππαρη, την αντζούγια, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Απλώνετε το μίγμα πάνω στις φέτες ψαριού που όπως είναι ζεστές απορροφούν το μίγμα. Σερβίρετε αμέσως…