Εκτύπωση

Χυλοπίτες κοκκινιστές με ρίγανη

4.7 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.70 (5 Ψήφοι)

Χυλοπίτες κοκκινιστές με ρίγανη

Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και νόστιμο. Ιδανικό για τη νηστεία αν προμηθευτούμε χυλοπίτες χωρίς αυγά, γάλα και δεν προσθέσουμε τυρί.

Υλικά

- 300 γρ. χυλοπίτες
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό ζεστό το πολύ ή λιγότερο αν θέλουμε το φαγητό μας με λιγότερα υγρά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Φέτα τριμμένη για το σερβίρισμα ή κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε με κουτάλι. Ρίχνουμε επίσης το ζεστό ζωμό ή το νερό και στη συνέχεια τις χυλοπίτες. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Τέλος, πασπαλίζουμε με ρίγανη και τριμμένο τυρί.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας