Εκτύπωση

Παστέλι

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.50 (4 Ψήφοι)

Παστέλι

Εύκολο και νηστίσιμο παραδοσιακό γλυκό, που αγαπούν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

- 1 ½ φλ. τσ. μέλι
- 2 φλ. τσ. σουσάμι
- Λίγο σπορέλαιο

Εκτέλεση

Κατ’ αρχάς, ρίχνουμε το σουσάμι σε ένα μικρό ταψί και βάζουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία, ώστε να καβουρδιστεί ελαφρώς. Εναλλακτικά, μπορούμε να το καβουρδίσουμε και σε ένα τηγάνι, ανακατεύοντας όποτε χρειάζεται.

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το μέλι και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, ενώ αμέσως μετά προσθέτουμε και το σουσάμι, συνεχίζοντας το βράσιμο για λίγη ακόμη ώρα. Αδειάζουμε το μείγμα της κατσαρόλας, όπως είναι καυτό, μέσα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι.

Αφήνουμε το παστέλι μας να κρυώσει και χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια (λωρίδες, ρόμβους ή τετράγωνα). Τέλος, αφού το γλυκό μας έχει κρυώσει καλά, μπορούμε να τυλίξουμε τα κομμάτια σε μεμβράνη ή να τα αποθηκεύσουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο, βάζοντας σε κάθε στρώση μια μεμβράνη για να μην κολλήσουν.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα