Εκτύπωση

Χοιρινές μπριζόλες με ανανά

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.00 (5 Ψήφοι)
Καπνιστή χοιρινή μπριζόλα με ανανά

Υλικά για 6 άτομα

6 χοιρινές καπνιστές μπριζόλες
6 φέτες από ανανά κονσέρβα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζουμί ανανά από την κονσέρβα
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τις καπνιστές χοιρινές μπριζόλες μέχρι αυτές να ροδοκοκκινίσουν. Στη συνέχεια, τις βγάζουμε και τις διατηρούμε ζεστές. Η επόμενη κίνησή μας είναι να βάλουμε μέσα τις 6 φέτες ανανά και να τις σοτάρουμε με τη σειρά τους μέχρι κι αυτές επίσης να ροδοκοκκινίσουν, ενώ παράλληλα ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι. Βγάζουμε τις φέτες του ανανά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα στο κρεμμύδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και ακολούθως σβήνουμε με το ζουμί από τον ανανά. Αφήνουμε να πάρει καλά βράση (να πήξει η σάλτσα) και ρίχνουμε μέσα το μέλι και τη σόγια σος. Μόλις πήξει καλά, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα μια μπριζόλα σκεπασμένη με μια ροδέλα ανανά και 2-3 κουταλιές σάλτσα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα