Εκτύπωση

Γίγαντες φούρνου με ζωμό λαχανικών

4.6875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.69 (8 Ψήφοι)

Γίγαντες φούρνου με ζωμό λαχανικών

Υλικά

- 300 γρ. φασόλια γίγαντες
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ¼ ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 ποτ. χυμός ντομάτας
- 1 ποτ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
- 2 καρότα μεγάλα σε κυβάκια
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε λεκάνη με χλιαρό νερό τους γίγαντες να φουσκώσουν από το προηγούμενο βράδυ. Σουρώνουμε από το νερό και τους βάζουμε να βράσουν με αρκετό νερό ξαφρίζοντας περιοδικά. Αφήνουμε να μαλακώσουν και να χυλώσουν ελαφρώς. Ελέγχουμε γιατί συνήθως χρειάζονται αρκετή ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Θέλουμε όταν κλείσουμε το μάτι να «κρατάνε» ελάχιστα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σύβραση. Βάζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σέλινο και μόλις μαραθούν τα ντοματάκια και το χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σουρώνουμε τα φασόλια που βράσανε από το νερό αν έχει μείνει πολύ ή το κρατάμε σε περίπτωση που έχουν σχετικά χυλώσει. Βάζουμε τα φασόλια σε ταψί, πυρέξ ή ακόμα καλύτερα γάστρα που κλείνει και προσθέτουμε τη σύβραση. Πρέπει τα υγρά να καλύπτουν τα όσπρια. Αν όχι, προσθέτουμε νεράκι. 

Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα ή μέχρι να δούμε ότι το φαγητό έχει πιει τα υγρά του και έχει μείνει με το ζουμί του. Προσέχουμε να μη στεγνώσει. Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με τρίμμα φρυγανιάς. 

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.