Εκτύπωση

Πεντανόστιμη τυρόπιτα με γιαούρτι και φέτα, χωρίς φύλλο

4.6333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.63 (15 Ψήφοι)

Πεντανόστιμη τυρόπιτα με γιαούρτι και φέτα, χωρίς φύλλο

Υλικά

- 600 γρ. τυρί φέτα
- 150 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη φέτα και τη λιώνουμε καλά με ένα πιρουνάκι. Στη συνέχεια, ξεχωρίζουμε και αφήνουμε στην άκρη 1 κ.σ. βούτυρο, που θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα, και χτυπάμε όλο το υπόλοιπο στο μίξερ έως ότου αφρατέψει.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα. Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και εξακολουθούμε να δουλεύουμε το μίξερ, αλλά σε χαμηλή ταχύτητα πλέον. 

Αδειάζουμε λίγο-λίγο και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Ακολούθως, προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο και αρκετό πιπεράκι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα για λίγη ώρα και το αδειάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ, που έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει.

Αφού απλώσουμε στην επιφάνεια της τυρόπιτας τη 1 κ.σ. βούτυρο που φυλάξαμε στην αρχή, την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Καλή σας όρεξη!

Σχόλια   

 
+1 # ΣΟΦΙΑ 09-01-2014 16:07
ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΛΜΥΡΗ ΑΛΛΑ ΩΡΑΙΑ
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+1 # eva 16-01-2014 13:39
Καλημερα παρακαλω πολυ μπορειτε να μου πειτε το μεγεθος του ταψιου για αυτην την δοση?? Σας ευχαριστω πολυ.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # νεφελη 29-01-2014 23:56
Αυτη η τυροπιτα γινεται με κιτρινο τυρι γιατι ειμαι αλεργικη στη φετα?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα