Εκτύπωση

Ονειρεμένο σουφλέ σοκολάτας

4.9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.90 (5 Ψήφοι)

Ονειρεμένο σουφλέ σοκολάτας

Υλικά

- 170 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα
- 120 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 2 κρόκους αυγών
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Πριν κάνουμε οτιδήποτε άλλο, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 230 βαθμούς, ενώ βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τέσσερα φορμάκια για σουφλέ. Ακολούθως, λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί πλήρως η σοκολάτα.

Ρίχνουμε σε ένα μέτριο μπολ τα αυγά με τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε καλά έως ότου το μείγμα να πήξει και να γίνει λείο. Μόλις αυτό συμβεί, ανακατεύουμε το μείγμα σοκολάτας και το αλεύρι στο μείγμα των αυγών.

Με ένα κουτάλι, ρίχνουμε τη ζύμη στα φορμάκια και ψήνουμε για περίπου 8-9 λεπτά. Αφού τα κέικ ψηθούν, τα αφήνουμε στα φορμάκια για 1 λεπτό, ώστε να κρυώσουν.

Εν συνεχεία, καλύπτουμε με ένα ανεστραμμένο πιάτο και αναποδογυρίζουμε πολύ προσεκτικά. Περιμένουμε για 10 δευτερόλεπτα και μετά μπορούμε να ξεφορμάρουμε. Το μόνο που απομένει είναι το σερβίρισμα!

Σχόλια   

 
+2 # Ναταλία 12-09-2013 16:24
Κόλαση το σουφλέ σας!!
Αν συνεχίσετε παιδιά με τέτοιες γλυκές απολαύσεις, σε λίγο καιρό δεν θα τολμάμε να ανέβουμε σε ζυγαριά.. :D
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα