Εκτύπωση

Sachertorte (Ζαχερτόρτε)

4.9166666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.92 (6 Ψήφοι)

Sachertorte (Ζαχερτόρτε)

Υλικά

Για το κέικ

- 1750 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 160 γρ. βούτυρο τεμαχισμένο
- 160 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 6 αυγά μεσαία
- 140 γρ. ζάχαρη

Για το γλάσο

- 290 γρ. κουβερτούρα
- 230 γρ. ζάχαρη
- 290 γρ. νερό
- 80 γρ. νερό ζεστό
- 500 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο

Εκτέλεση

Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και αδειάζουμε το μίγμα στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλα ή μαρίζ ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα και προσθέτουμε λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με προσοχή να μην τραυματίσουμε το κέικ μάς. 

Με μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι κόβουμε το κέικ σε 2 ισόπαχους δίσκους. Αναποδογυρίζουμε τον επάνω δίσκο και στρώνουμε τη μισή μαρμελάδα. Σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο τον οποίο τοποθετούμε με την εσωτερική πλευρά προς τα κάτω. Αλείφουμε την επιφάνεια και τα τοιχώματα με την υπόλοιπη μαρμελάδα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βράζουμε τη ζάχαρη με τα 290 γρ. νερό μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 115° C αν έχουμε θερμόμετρο για σιρόπι (διαφορετικά, μέχρι να αρχίσει η ζάχαρη να γίνεται καραμέλα, αλλά να έχει ακόμα λευκό χρώμα). Αδειάζουμε το καυτό σιρόπι πάνω από τη λιωμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε και το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο ώστε να καλυφθούν τόσο η επιφάνεια όσο και τα τοιχώματα του γλυκού. Αφήνουμε εκτός ψυγείου αρκετές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά το γλάσο πριν σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

***Διατηρείται εκτός ψυγείου για 15-20 μέρες***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα